Ik ben gek op Italiaans eten en tiramisu mag daar als afsluitend dessert absoluut niet aan ontbreken. Tiramisu wordt in de Italiaanse keuken bereid met eieren, cacao, biscuit, koffie en mascarpone, maar ik heb voor jullie een snelle en lactosevrije variant gemaakt zonder eieren en mét een vleugje Baileys.
Snelle tiramisu
Toetjes
- maart 3, 2019
- 8
- 1 hr 25 min
- Print this
Ingredients
- +/- 25 (Italiaanse) lange vingers
- 200 ml koffie
- 450 gram mascarpone (lactosevrije minus L)
- 200 ml slagroom (lactosevrije minus L)
- 20 ml Baileys (Almande lactosevrij)
- 2 zakjes vanillesuiker
- cacaopoeder
- ovenschaal (25x15 of 20x20)
Directions
- Step 1
- Zet de koffie 15 minuten voor je begint en laat afkoelen in de koelkast.
- Step 2
- Doe de slagroom met de vanillesuiker in een kom en klop deze stijf.
- Step 3
- Klop in een andere kom de mascarpone los en roer het daarna met een spatel door de slagroom.
- Step 4
- Haal de koffie uit de koelkast en roer het Baileys Likeur door de koffie.
- Step 5
- Schenk de koffie in een laag schaaltje en doop de lange vingers voor de eerste laag er 1 voor 1 in.
- Step 6
- Leg de lange vingers als eerste laag in de ovenschaal en verdeel ongeveer de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers.
- Step 7
- Herhaal deze stap nogmaals met nog een laag lange vingers, gedoopt in koffie en het mascarpone mengsel.
- Step 8
- Laat ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.
- Step 9
- Net voor het serveren kun je met een zeefje de cacaopoeder bestrooien.