Ken je het nog van vroeger? Wentelteefjes met kaneelsuiker? Als kind kreeg ik ze vaker van mijn moeder en dat was dan echt een traktatie als ontbijt.
Dus heb je oud brood over? Vooral NIET weggooien, want je kunt er namelijk deze heerlijke French Toast, oftewel wentelteefjes mee maken. Hoe ouder het brood, des te beter is de structuur om ze te bakken. Ik heb als extra topping banaan toegevoegd, omdat deze smaak goed past bij de maple syrup. Dus gun jezelf af en toe deze heerlijke zoete zonde tijdens je ontbijtje.
French Toast met maple syrup en banaan
- maart 4, 2019
- 2
- 15 min
- Print this
Ingredients
- 4 oude sneetjes wit brood
- 2 eieren
- 150 ml melk
- boter om mee te bakken
- maple syrup
- 1 banaan in plakjes
- kaneelsuiker naar smaak
- 1 kookring
Directions
- Step 1
- Klop in een platte schaal de eieren los met de melk.
- Step 2
- Druk met de kookring ongeveer 3 rondjes uit 1 snee brood.
- Step 3
- Zet een koekenpan met boter op het vuur.
- Step 4
- Doop ieder rondje in het ei-melkmengsel en leg direct in de pan.
- Step 5
- Bak het brood per kant ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. ze moeten een beetje bruin zijn.
- Step 6
- Leg op een bord en decoreer met maple syrup, banaan en eventueel kaneelsuiker.