Op een lazy Sunday heb ik nooit zoveel zin om heel uitgebreid te koken. Meestal zijn we dan lekker een dagje op pad geweest en houden we meer van een snelle maaltijd. Aangezien een van mijn favoriete keuken Italiaans is, maakte ik gisteren deze lekkere plaatpizza funghi met het pizzadeeg van Tante Fanny. Het fijne van dit deeg is dat je deze kunt uitrollen op een bakplaat (want er zit al bakfolie onder) en het lactosevrij en vrij van geur- en kleurstoffen is.
De ingrediënten heb ik puur gehouden met als basis een lekkere tomatensaus met verse basilicum en daarop kaas, champignons, rucola sla en pesto. En het fijne van deze pizza is dat het binnen 20 minuten op tafel staat met de geur van Italië (zie receptfilmpje)
Plaatpizza Funghi
- april 15, 2019
- 6
- 25 min
- Print this
Ingredients
- 1x pizzadeeg Tante Fanny
- 300 ml gezeefde tomatensaus
- 200 gram geraspte kaas
- 300 gram champignons
- handjevol rucola sla
- 200 gram geraspte mozzarellakaas
- 2 eetl. Pesto
- 2 eetl. Pijnboompitten
- 8 blaadjes vers gehakte basilicum
Directions
- Step 1
- Verwarm de oven voor op 220C°.
- Step 2
- Schenk de gezeefde tomatensaus in een kommetje en meng met de basilicum.
- Step 3
- Snij de champignons in schijfjes. Doe de geraspte kazen, champignons, rucola sla, pesto en pijnboompitten allemaal in aparte kommetjes.
- Step 4
- Rol het deeg uit op een bakplaat. Als het deeg te lang is kun je het ook verdelen over 2 bakplaten.
- Step 5
- Begin met het verdelen van de tomatensaus over het deeg. Verdeel daarna de geraspte kaas, champignons, pesto, rucola sla en pijnboompitten.
- Step 6
- Doe er als laatste nog een toplaag mozzarellakaas overheen en bak in 15 minuten gaar.