Vorige week vrijdag ben ik op uitnodiging van Francine Lankamp van Heerlijke Happen gaan eten bij Eetkamer De Oude Schut in Weert. Hier kregen we een heerlijk 4-gangen diner met het vlees van Crole Natuurrund en bijpassende wijnen bij ieder gerecht.
Eetkamer De Oude Schut
Eetkamer De Oude Schut verwijst van oudsher naar het Weerter merk oude jenever en de poort verwijst naar de vroegere ‘flessenstraat’ van de stokerij. Hedendaags is het een gezellige eetkamer met een lunch- en dinerkaart. Bij binnenkomst werden we ontvangen door de eigenaren Gideon Janssen (chefkok) en Ryan Welten (gastheer). Twee ondernemers die hun droom in de horeca hebben waargemaakt. De sfeer in deze eetkamer is knus en gezellig en de heren geven je gelijk een ’thuisgevoel’. We kregen een tafeltje voor twee en er werd ons uitgelegd welk menu we zouden gaan krijgen. Alles stond deze avond in teken van het vlees van Crole Natuurrund.
Voorgerecht
Als voorgerecht kregen we een ribeye met een balsamico-crema, kappertjes, cherrytomaatjes en Pecorino. Het vlees was ontzettend mals en de gerookte smaak was echt een genot. Daarbij kregen we een bijpassende wijn: Grand Seigneur. Sappig en fris van structuur en een ideale zomerwijn.
Tussengerecht 1
Het tussengerecht was een culinaire Surf en Turf. Een heerlijk gebakken diamanthaas met gerookte zalm, garnalen en een mooie bearnaisesaus. Daarbij hadden we een lekkere witte Domain de la Provenquière wijn.
Tussengerecht 2
Het leuke van zo een avond is dat bij ieder gerecht uitgebreid wordt verteld waar het vlees vandaan komt en welke wijn en smaken daarbij passen. Als tweede tussengerecht kregen we een heerlijk roodgebakken bavette van een Hooglander. De smaak van het vlees is wat wilder en de structuur van het vlees is wat grover. Hierbij kregen we een zachte aardappelpuree met truffelsaus. Hier werd een rode wijn bij geserveerd.
Hoofdgerecht
Last but nog least kregen we een heerlijke zijlende (dikke lende van een rund) met oesterzwammen gebakken in een rodewijnsaus en een bijpassende rode wijn.
Eetkamer de Oude Schut wilt in de toekomst nog meer gebruik gaan maken van lokale producten en dit kan ik alleen maar ambiëren. Zo krijgen lokale leveranciers de mogelijkheid om mooie, eerlijke producten te leveren aan de horeca.
Crole Hoeve
Ryan en Gidion weten veel te vertellen over de producten die ze inkopen. Het vlees wat we deze avond hebben gegeten komt van een lokale boer Leon Moonen van de Crole Hoeve uit Sint Oedenrode. Hij heeft op zijn boerderij Schotse Hooglanders, Limousin en Blonde Aquintaine rondgrazen in verschillende natuurgebieden. Het is duurzaam vlees doordat de runderen leven van 100% natuurlijke voeding zonder kunstmest of antibiotica. Hierdoor krijgt iedereen een lekker stuk gezond vlees met veel eiwitten. Daarnaast helpen de runderen ook mee aan gezonde natuurgebieden door begrazing. Al met al een eerlijk product waar ik zeker achter sta!
Lekker uiteten
Wil jij ook lekker en (h)eerlijk uiteten?
Ga dan zeker een keer eten bij Eetkamer de Oude Schut in Weert.
En Francine, bedankt voor de gezellige en fijne avond!
Het was een top avond! Genoten in gastvrij Limburg
Dat was het zeker! Super bedankt voor de leuke avond !
Hmmm, ik krijg er trek van : ) Het ziet er werkelijk prachtig uit in ieder geval.
Dat ziet er allemaal erg lekker uit zeg!
Wauw het ziet er echt heerlijk uit!
Ziet er goed uit, wat zul jij lekker gegeten hebben!
Dit ziet er allemaal wel heel goddelijk uit zeg! Fantastisvch
Ziet er goddelijk uit!
Wauw ziet er allemaal heerlijk uit! Mooie foto’s gemaakt ook