Een aantal dagen in de week hou ik een balansdag. Dit houdt in dat ik dan de hele dag alleen maar groenten, fruit en eventueel vis eet. Ik merk met deze dagen dat ik veel fitter ben, mijn huid mooier is en ik weer even bewust wordt van goed en gezond eten. Natuurlijk kan dit niet elke dag, want ik hebt ook wel eens zin in lekkere patat of een goede pasta.
Ik ben gek op broccoli en garnalen en dit recept maak ik dan ook regelmatig tijdens mijn balansdagen. En het fijne is dat het ook nog eens zo op tafel staat!
Gewokte broccoli met gamba’s en chilivlokken
- april 4, 2019
- 2
- 20 min
- Print this
Ingredients
- 500 gram broccoli
- 16 gamba’s
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl. Zwart zeezout
- 1 tl. Chilivlokken
- sesamzaadjes
- flinke scheut kokosmelk
- Olie
- Extra benodigdheden
- Wokpan
Directions
- Step 1
- Snij de broccoli in roosjes en hak de knoflook fijn.
- Step 2
- Doe een flinke scheut olijfolie in een wokpan en fruit de knoflook.
- Step 3
- Voeg de broccoli toe en roerbak deze 4 minuten.
- Step 4
- Voeg het zwarte zeezout en chilivlokken toe en roerbak dit nog eens 2 minuten.
- Step 5
- Laat het geheel 8 minuten met de deksel op de pan op laag vuur stomen.
- Step 6
- Voeg de gamba’s toe en bak deze tot ze mooi rosé van kleur zijn.
- Step 7
- Voeg als laatste een flinke scheut kokosmelk toe en roer alles goed door elkaar.
- Step 8
- Serveer op een bord en strooi er wat sesam overheen.