Soms heb ik wel eens dagen dat ik nog vanalles in de koelkast heb liggen en ik daar een gerecht van ga fabriceren. En dit saladerecept is er zo een. Een heerlijk frisse salade met gerookte spek, tomaten, komkommer en een citroendressing. En het is ook nog eens makkelijk te maken voor de dagen dat je even wat minder tijd hebt.
Salade met spekjes en citroendressing
- maart 20, 2019
- 2
- 20 min
- Print this
Ingredients
- ½ komkommer
- 3 tomaten
- 4 eieren (medium gekookt)
- 150 gram gerookte spekjes
- 1 krop sla
- handje croutons
- pijnboompitten
- Citroendressing
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 el sap van een citroen
- 1 el honing
- 1,5 el water
Directions
- Step 1
- Snij de komkommer en tomaten in blokjes.
- Step 2
- Was de sla en lek deze uit in een vergiet. Snij deze daarna in repen.
- Step 3
- Bak de gerookte spekjes ongeveer 4 minuten in de pan. Doe een vel keukenpapier in een kom en laat de spekjes hierin uitlekken.
- Step 4
- Meng in een kommetje de mayonaise met de citroen, honing en water tot een sausje.
- Step 5
- Leg op een bord de sla, daarop de tomaatjes, komkommer, ei, gerookte spekjes en croutons.
- Step 6
- Verdeel de dressing over het gerecht en strooi naar smaak nog wat pijnboompitten eroverheen.