Één keer per maand sta ik als proeftuinkok bij de Sligro en probeer ik altijd een recept te maken wat past bij het thema van het Exclusief inspiratiemagazine van de Sligro. Deze keer was het thema ‘VET’ en maakte ik deze snelle loempia’s in 2 varianten: een hartige en een zoete (klik hier voor het de zoete variant met appel en kaneel). In de hartige variant zitten Chinese groenten, ham en veel lekkere specerijen met pit. Ik ben daarnaast echt gek op de lekkere zoete rode saus die je kunt krijgen bij de Vietnamese loempiakraam en ik heb ontdekt dat deze gemaakt wordt met 2 simpele ingrediënten: ketchup en chilisaus.
En het leuke van loempia’s maken is dat je er veel in een keer kan maken en ze daarna kunt invriezen, zodat je er extra lang van kan smullen.
Snelle loempia's
- maart 10, 2019
- 10 loempia's
- 20 min
- Print this
Ingredients
- Loempia vulling
- 400 gram Chinese Roerbakgroenten
- 1 eetl. Djahé (gember)
- 1 eetl. Koenjit (kurkuma)
- 1 eetl. Djinten (komijn)
- 2 tl. 5 spice (Jonnie Boer)
- 1 eetl. Sambal (optie)
- 1 eetl. Visolie
- ½ eetl. ketjap
- 100 gram sooen (doorzichtige mihoen)
- 200 gram ham in dunne reepjes
- 20 vellen spring roll pastry (loempiavellen)
- sesamolie
- Loempiasaus
- 4 eetl. Ketchup
- 2,5 eetl. chilisaus
- Extra
- wokpan
- klein schaaltje met water
- klein kwastje
- frietpan of pan met zonnebloemolie
Directions
- Step 1
- Haal de spring roll pastry uit en laat dit ontdooien onder een vochtige handdoek.
- Step 2
- Week de sooen in heet water voor 10 minuten. Spoel erna af met water.
- Step 3
- Doe een beetje sesamolie in een wokpan en bak de Chinese roerbakgroenten kort aan.
- Step 4
- Voeg de djahé, koenjit, djinten, 5 spice, sambal, visolie en ham toe. Bak kort mee tot alle kruiden zijn opgenomen.
- Step 5
- Voeg als laatste naar smaak nog ketjap en sooen toe en haal de wokpan van het vuur.
- Step 6
- klik hier voor Loempia stap voor stap vullen.
- Step 7
- Bak de loempia’s goudgeel in ongeveer 4 minuten (als ze gaan drijven zijn ze goed).
- Step 8
- Meng voor de loempiasaus de ketchup met de chilisaus en serveer bij de loempia’s.